2010. január 13., szerda

Legújabb szerelem, a hajócsipke

Az indexes fórumon kezdődött.... ott láttam előszőr ezt a fajta kézimunkát és borzasztóan tetszett. De persze ekkor még eszenmbe sem jutott, hogy kipróbáljam.
Aztán eljött a 2008. májusi fórumtali, ahol győzött a kíváncsiság, néztem, néztem, hogy csinálják, majd kölcsönkértem a hajócskának nevezett készséget és megpróbáltam.
Iszonyat büszke voltam, hogy "csúsznak" a csomóim, egészen addig, míg felhomályosítottak, hogy persze, csak nem ott, ahol kéne :D

Itt dőlt el, hogy ezt nekem meg kell tanulnom, olyan nincs, hogy kifogjon rajtam :) De még elég sokláig érleltem az elhatározást, hisz anélkül is volt mit csinálnom bőven :) Aztán 2009. márciusában egyszercsak megtörtem :D
Tehát irány a kézimunkabolt, hajócska becserkészve, majd itthon kutatás a neten, hogy akkor mégis hogy kell ezt csinálni ?!

Két fantasztikusan jó linket találtam, amikről szerintem bárki elsajátíthatja a technikát:
http://www.youtube.com/watch?v=ljXBGDVwEIU
http://personalpages.tds.net/~tatting/

A második link azért is klassz, mert külön bal és külön jobbkezeseknek is lerajzolták.

Naszóval leültem a gép elé, bámultam a videót, néztem a képeket és próbálkoztam.... és próbálkoztam..... és próblákoztam. Addig nem álltam fel, amíg rá nem jöttem, hogy csináljam :) De sikerült :)
Meg kell mondanom, borzasztó egyszerű, csak arra kell rájönni, mi az, hogy "átfordul" a csomó, be kell gyakorolni, utána már nincs akadály :)

Hogy mennyire nincs ? Megmutatom :)




5 megjegyzés:

  1. Szépeket készítesz, látni, hogy nincs más dolgod.

    VálaszTörlés
  2. Azt köszönöm, hogy szépek, de tényleg úgy gondolod, hogy aki kézimunkázik annak nincs más dolga?
    Végül is... én is csak mosok, főzök, takarítok, nevelek egy 2 éves gyereket, akivel játszótérre és sétálni kell járni... és hamarosan megyek vissza dolgozni, ami mellett ugyanúgy fognak mindenféle kézimunkák születni.
    Ezek a dolgok akkor készülnek, amikor a kicsi alszik, este tévézés helyett, illetve mikor valamelyik orvosi rendelő előtt várakozom hosszú ideig...

    VálaszTörlés
  3. Te jó ég, mennyire rosszindulatúak az emberek... kár is magyarázkodni egy ilyen gusztustalan emberenek!! De abban azért igaza volt, hogy tényleg szépeket készítesz!:)

    VálaszTörlés
  4. Szia :)

    Köszönöm szépen :) És igazad van, nem érdemes magyarázkodni, főleg, hogy nincs miért :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek a munkáid. En is nekifogtam a tanulásnak, már megyeget, de még sok hiba van bennuk. De kitartás!!

    VálaszTörlés